GIL satsar på kontinuerlig utbildning av både arbetsledare och personliga assistenter. Vi tror att en arbetsledare som har fått utbildning i arbetsledning, som känner till sina rättigheter och även skyldigheter gentemot sin personal bidrar till att skapa en trygg, stabil och intressant arbetsplats. Vi vet att assistenter som visas uppskattning och ges möjlighet till fortlöpande utbildning leder till välutbildade, motiverade och trygga assistenter som trivs och tycker det är roligt att arbeta hos oss.
En assistansberättigad och en assistent väntar på tåget.

De flesta utbildningarna är gratis

De flesta utbildningarna som GIL håller ingår i den så kallade 20-kronan, som är vår administrativa avgift. Några kostar dock 1 000 kronor. De kostar alltså inget att delta om du är assistansberättigad, arbetsledare eller personlig assistent i GIL. Som assistent bör du dock alltid ta upp utbildningsbehovet och stämma av datum med din arbetsledare.

Utbildningar för alla

Många av utbildningarna i GIL Akademin är öppna för alla i mån av plats. Arbetsledare, assistenter eller annan personal från andra assistanbolag, personal från kassa, kommun eller kontor, alla är hjärtligt välkomna med sin anmälan. Utbildningarna kostar 1 500 kronor inklusive moms och de flesta föreläsningarna kostar 200 kronor inklusive moms.