GIL satsar på kontinuerlig utbildning av arbetsledare och personliga assistenter. Vi tror att en arbetsledare som har fått utbildning i arbetsledning, som känner till sina rättigheter och även skyldigheter gentemot sin personal bidrar till att skapa en trygg, stabil och intressant arbetsplats. Vi vet att assistenter som visas uppskattning och ges möjlighet till fortlöpande utbildning leder till välutbildade, motiverade och trygga assistenter som trivs och tycker det är roligt att arbeta hos oss.
Bild på en person framför en rombmönstrad vägg

De flesta utbildningarna är gratis

De flesta utbildningarna som GIL håller ingår i den så kallade 20-kronan, som är vår administrativa avgift. De kostar alltså inget att delta om du är assistansberättigad, arbetsledare eller personlig assistent i GIL. Som assistent bör du dock alltid ta upp utbildningsbehovet och stämma av datum med din arbetsledare.

Några utbildningar kostar dock 1 000 kronor och någon 500 kronor. Detta framgår i så fall i katalogen/på hemsidan. Dessa utbildningar kan betalas med omkostnadsmedel.

Några utbildningar är obligatoriska

Alla assistenter som jobbar hos oss får gå heldagsutbildningarna Introduktionsutbildning för assistenter och Ergonomi teori. Har man lyft på sin arbetsplats ska man också gå Ergonomi förflyttning. Man får betalt under utbildningsdagen, samt får lunch och fika. Vi har även en obligatorisk tredagars arbetsledarutbildning för nya arbetsledare. Man är dock välkommen igen om en vill uppdatera sina kunskaper.

Viktigt om utebliven närvaro

Tänk på att du måste avboka din plats om du blir sjuk eller får förhinder av något slag. Utebliven närvaro utan att du meddelat oss innan resulterar i att vi fakturerar den assistansberättigade/arbetsledaren för hela kostnaden, dvs 1 000 SEK. Avboka genom att mejla utbildning@gil.se eller ring Denise på 031-63 64 80 // 031-63 21 96

Anmälan via formulär eller samtal med fysisk person

Anmäl dig via formulären på hemsidan eller ring Denise på 031-63 64 80 // 031-63 21 96. Vi kan inte ta emot några anmälningar via vår telefonsvarare.

Vi bjuder på mat

Under utbildningen så får du fika, eller fika och lunch, beroende på hur lång utbildningen är. Vi erbjuder alltid vegetarisk / vegansk mat samt alternativ vid allergier, gör en notering om dina behov i din anmälan. I övrigt hänvisar vi till salladsbaren i huset.

Sista anmälningsdag

Utbildningsformulären är öppna ända fram till dagen innan utbildningsdagen. Bra när det plötsligt uppstår en möjlighet att komma ifrån och fylla dagen med fortbildning! Välkommen med din anmälan!