Bra mat för alla

Vi människor skulle överleva om vi så bara åt rå fisk, rått kött och rå frukt, som människoaporna, men det skulle troligen ha medfört att våra stora kreativa hjärnor och våra sociala egenskaper inte hade utvecklats som de gjort och det är väl dessa egenskaper vi i stort förknippar med ”mänsklighet”? I våra vardagsliv är matlagandet och måltiden inte bara för att tillföra näring utan också en källa till glädje och gemenskap.
Bild på crepes och en dessert med färska bär

Söker du lite inspiration till maträtter, matsituationen och måltider? Matkonsulten Eleonor Schütt från Hushållningssällskapet Väst föreläser om att främja bra matmönster ur ett folkhälsoperspektiv och hon bjuder på smarta vardagstips för en positiv måltidsmiljö.

Ta del av svenska matråd, inspiration till matsituationen, förhållningssätt vid måltider med assistans och den uppskattade appen Matglad. Appen är ett verktyg som använder ny teknik för att inspirera och hjälpa personer med lindriga till måttliga intellektuella funktionsnedsättningar att planera och laga mat. Appen vill ge självförtroende och stöd som leder till en mer självständig vardag. Antingen helt på egen hand eller med stöd av personal. Tanken är också att ge inspiration kring allt om mat och måltider samt att ge kunskap om hälsa, livsmedelsval, tillagning och livsmedelshygien.

Matglad-appen, som är framtagen av Hushållningssällskapet med stöd av Allmänna Arvsfonden hittar du i Appstore (Iphone) eller Google Play (Android).​

Utbildningstillfällen

Bra mat för alla

1 november / 13:00 - 16:30