Kan vi bidra till att förverkliga drömmarna dina?

Hoppla! Nu är det dags att börja fila på ansökningen för 2018 års stipendier! Vill du bli miljonär och tycker att spel på hästar känns lite osäkert? Nu har du chans på en slant till en idé eller ett projekt som behöver finansiering om du formulerar dina tankar och visioner och skickar in dem till oss. En hel miljon blir det inte, men kanske vi kan bidra till att just du eller din kompis får chansen att förverkliga någon del av din dröm. Du kan också nominera en eldsjäl som du tycker borde belönas för en bra insats för att främja exempelvis full delaktighet.
En häst i galopp

Under våren är det dags igen för Stiftelsen Fonden till Rolf Bergfors minne att dela ut nya medel till spännande projekt som ställer frihetens olika former främst.

Förra årets stipendiater

Wilma Hallgren, stiftelsens hittills yngsta stipendiat och med egen funktionsnedsättning, som fyllde 8 år när hon tog emot sitt stipendium fick 20 000 kronor för att medverka och tala på ENIL:s (European Network of Independent Living) stora möte ”Freedom Drive”i Bryssel.

Dövblinde Alex Boije fick  20 000 kr för att kunna införskaffa en anpassad dator för att kunna studera statsvetenskap, eftersom varken hjälpmedelscentral, syncentral eller Försäkringskassa genom allmänna medel kunde erbjuda honom en tekniskt anpassad dator.

Hampus Lassfolk fick 10 000 kr för att förverkliga en dröm om att resa till London för att se Big Ben, Hyde Park, Madame Tussauds vaxkabinett och dricka Afternoon Tea, på egen hand. Resan blev hans första självständiga resa utan närvaro av föräldrar och familj. På denna resa medföljde bara hans assistenter och annan personal.

Stipendierna tillkännagavs och delades ut i samband med After Work-kvällen  på GIL den 17 maj 2017. Mer utförligt om de tre stipendiaterna.

Stiftelsen Fonden till Rolf Bergfors minne

Den 31 mars behöver vi din ansökan om du ska ha chansen på några av, eller alla de 100 000 kronor som ligger och väntar i Rolf Bergfors Minnesfond.

Stiftelsen Fonden till Rolf Bergfors minne stödjer enskilda personer oavsett ålder med stipendium för eftergymnasiala studier, studieresor eller utvecklingsprojekt. Ett grundkrav för stipendiet är att det ska främja egen eller annans förmåga att leva ett självbestämt liv, i enlighet med Independent Living-filosofin.

Ansökningsformulär och mer info om både Rolf och fonden hittar du om du klickar på länken här»

Relaterade poster

Populära utbildningar i höst

Nyhet

Det finns fortfarande några platser kvar till höstens utbildningar i Budget & Lönesamtal för arbetsledare och ställisar, och workshopen Assistentutbildning II för erfarna assistenter. Utbildningar som en inte vill missa! Läs mer om varje utbildning under höstlöven.

Läs mer

Ska du på Liseberg i sommar?

Nyhet

Då behöver både du och dina assistenter ett intyg på att du är beviljad assistans. Mailia eller ring till Elma så ser hon till att ordna sådana till dig och din assistansgrupp.

Läs mer

Årets tre stipendiater är utsedda!

Nyhet

Styrelsen för Stiftelsen till Rolf Bergfors minne har nu efter diskussion och genomgång av inkomna ansökningar utsett tre stipendiater, varav en den yngsta någonsin, som beviljas varsitt stipendium i år. Vi gratulerar Wilma Hallgren, Alex Boije och Hampus Lassfolk som får dela på 50 000 kronor!

Läs mer

Mitt liv med Independent Living, eller ett självständigt oberoende liv

Blogg

För många år sedan när jag blev medlem i GIL, fanns ingen personlig assistans. Jag fick helt enkelt lära mig hur det självbestämmande oberoende livet (IL) skulle fungera i samhället på egen hand. Allt som då var skrivet om IL fanns bara nedtecknat på papper. Datorer fanns visserligen men inte något fungerande Internet.

Läs mer