Sök stipendium från stiftelsen till Rolf Bergfors minne

Hoppla! Nu är det dags att börja fila på ansökningen för 2019 års stipendier för den som vill bli miljonär och tycker att spel på hästar känns lite osäkert. Har du en idé eller ett projekt som behöver finansiering så kan du chans på en slant. Formulera dina tankar och visioner och skicka in dem till oss. En hel miljon blir det inte, men kanske vi kan bidra till att just du eller din kompis får chansen att förverkliga någon del av din dröm. Du kan också nominera en eldsjäl som du tycker borde belönas för en bra insats för att främja exempelvis full delaktighet.
En häst i galopp

Under våren är det dags igen för Stiftelsen Fonden till Rolf Bergfors minne att dela ut nya medel till spännande projekt som ställer frihetens olika former främst.

Förra årets stipendiater

Moa Engdahl och Gerda Bengtsson fick 10 000 kr vardera för att kunna följa med Glada Hudikteatern till Portugal på en teater- och träningsvecka. Stiftelsen Fonden till Rolf Bergfors minne anser att det är viktigt att främja yngre personers vilja att leva självbestämda liv och är övertygade om att denna resa kan stärka deras självkänsla.

Lisa Johansson fick  4 000 kr för att kunna betala avgiften för att kunna sjunga i den kör hon vill. Stiftelsen Fonden till Rolf Bergfors minne anser att stipendiet kommer att bidra till ett självständigt liv. Vi vill inte att någon på grund av en funktionsvariation ska tvingas begränsa sitt utrymme eller behöva leva under så små omständigheter så att de står i vägen för ett intresse som utvecklar och socialiserar.

Hans Sjöberg fick 30 000 kr för att kunna starta ett nätverk för personer med normbrytande funktion. Stiftelsen Fonden till Rolf Bergfors minne menar att hans idé svarar mot Independent Living-ideologins värderingar och visioner och tror, trots att Hans tidigare erhållit stipendier från stiftelsen, att stipendiet kan påverka många människor i positiv riktning.

Stipendierna tillkännagavs den 14 november 2018

Stiftelsen Fonden till Rolf Bergfors minne

Den 31 mars behöver vi din ansökan om du ska ha chansen på några av, eller alla de 100 000 kronor som ligger och väntar i Rolf Bergfors Minnesfond.

Stiftelsen Fonden till Rolf Bergfors minne stödjer enskilda personer oavsett ålder med stipendium för eftergymnasiala studier, studieresor eller utvecklingsprojekt. Ett grundkrav för stipendiet är att det ska främja egen eller annans förmåga att leva ett självbestämt liv, i enlighet med Independent Living-filosofin.

Ansökningsformulär och mer info om både Rolf och fonden hittar du om du klickar på länken här»

Relaterade poster

Årets nio stipendiater är utsedda!

Nyhet

Styrelsen för Stiftelsen till Rolf Bergfors minne har nu efter diskussion och genomgång av inkomna ansökningar utsett nio stipendiater. Vi gratulerar Roberto Petterson, Erik Josefsson, Per-Åke Isaksson, Poja Rahmani, Anita Josefsson, Luciano Pettersson, Lena Ericson, Cecilia Bostrand och Elias Magnusson som får dela på totalt 54 000 kronor!

Läs mer

Vårens After Work’s & nya utbildningar släppta!

Nyhet

Vi har precis släppt platserna till vårens alla utbildningar och After Work's på hemsidan. Den tryckta versionen av nya utbildningskatalogen landade på kontoret lagom till jul, men har du den inte till hands kan du alltid botanisera i den digitala upplagan och bläddra i kalendern här på hemsidan. Vi har fyllt på ända fram till midsommar.

Läs mer

Anders Westgerd krönika : Visst är livet underbart

Blogg

Ena stunden CP, mongo, efterbliven, andra stunden hyllad inspirationskälla och superhjälte. Kasten är tvära. Det gäller att hänga med. Inte sällan ses vi med funktionsnedsättningar som lite korkade och i behov av omsorg.

Läs mer

Sista ansökningsdatum den 31 mars!

Event

Sitter du och filar på en ansökan om ett stipendium från Rolf Bergfors Stiftelse så börjar det bli bråda tider. Du vet väl att du har chans på en rätt stor slant till en idé eller ett projekt som behöver finansiering om du formulerar dina tankar och visioner och skickar in dem till oss. En hel miljon blir det inte, men kanske vi kan bidra till att just du eller din kompis får chansen att förverkliga någon del av din dröm. Du kan också nominera en eldsjäl som du tycker borde belönas för en bra insats för att främja exempelvis full delaktighet.

Läs mer