Sök stipendium från stiftelsen till Rolf Bergfors minne

Hoppla! Nu är det dags att börja fila på ansökningen för 2018 års stipendier för den som vill bli miljonär och tycker att spel på hästar känns lite osäkert. Har du en idé eller ett projekt som behöver finansiering så kan du chans på en slant. Formulera dina tankar och visioner och skicka in dem till oss. En hel miljon blir det inte, men kanske vi kan bidra till att just du eller din kompis får chansen att förverkliga någon del av din dröm. Du kan också nominera en eldsjäl som du tycker borde belönas för en bra insats för att främja exempelvis full delaktighet.
En häst i galopp

Under våren är det dags igen för Stiftelsen Fonden till Rolf Bergfors minne att dela ut nya medel till spännande projekt som ställer frihetens olika former främst.

Förra årets stipendiater

Wilma Hallgren, stiftelsens hittills yngsta stipendiat och med egen funktionsnedsättning, som fyllde 8 år när hon tog emot sitt stipendium fick 20 000 kronor för att medverka och tala på ENIL:s (European Network of Independent Living) stora möte ”Freedom Drive”i Bryssel.

Dövblinde Alex Boije fick  20 000 kr för att kunna införskaffa en anpassad dator för att kunna studera statsvetenskap, eftersom varken hjälpmedelscentral, syncentral eller Försäkringskassa genom allmänna medel kunde erbjuda honom en tekniskt anpassad dator.

Hampus Lassfolk fick 10 000 kr för att förverkliga en dröm om att resa till London för att se Big Ben, Hyde Park, Madame Tussauds vaxkabinett och dricka Afternoon Tea, på egen hand. Resan blev hans första självständiga resa utan närvaro av föräldrar och familj. På denna resa medföljde bara hans assistenter och annan personal.

Stipendierna tillkännagavs och delades ut i samband med After Work-kvällen  på GIL den 17 maj 2017. Mer utförligt om de tre stipendiaterna.

Stiftelsen Fonden till Rolf Bergfors minne

Den 31 mars behöver vi din ansökan om du ska ha chansen på några av, eller alla de 100 000 kronor som ligger och väntar i Rolf Bergfors Minnesfond.

Stiftelsen Fonden till Rolf Bergfors minne stödjer enskilda personer oavsett ålder med stipendium för eftergymnasiala studier, studieresor eller utvecklingsprojekt. Ett grundkrav för stipendiet är att det ska främja egen eller annans förmåga att leva ett självbestämt liv, i enlighet med Independent Living-filosofin.

Ansökningsformulär och mer info om både Rolf och fonden hittar du om du klickar på länken här»

Relaterade poster

Årets fyra stipendiater är utsedda!

Nyhet

Styrelsen för Stiftelsen till Rolf Bergfors minne har nu efter diskussion och genomgång av inkomna ansökningar utsett fyra stipendiater. Vi gratulerar Moa Engdahl, Gerda Bengtsson, Lisa Johansson och Hans Sjöberg som får dela på 54 000 kronor!

Läs mer

Anders Westgerd krönika : Visst är livet underbart

Blogg

Ena stunden CP, mongo, efterbliven, andra stunden hyllad inspirationskälla och superhjälte. Kasten är tvära. Det gäller att hänga med. Inte sällan ses vi med funktionsnedsättningar som lite korkade och i behov av omsorg.

Läs mer

Sista ansökningsdatum den 31 mars!

Event

Sitter du och filar på en ansökan om ett stipendium från Rolf Bergfors Stiftelse så börjar det bli bråda tider. Du vet väl att du har chans på en rätt stor slant till en idé eller ett projekt som behöver finansiering om du formulerar dina tankar och visioner och skickar in dem till oss. En hel miljon blir det inte, men kanske vi kan bidra till att just du eller din kompis får chansen att förverkliga någon del av din dröm. Du kan också nominera en eldsjäl som du tycker borde belönas för en bra insats för att främja exempelvis full delaktighet.

Läs mer