Kom med i spännande kommunikationsprojekt!

Sandra och Maria driver projektet IFOKUS på GIL och söker nu dig som är intresserad av att vara med och prova en ny metod för delaktighet och självbestämmande för personer med kognitiv funktionsvariation. Kom med redan i uppstarten och var med och utveckla metoden som utgår från samtalsmattan.
Bild på två personer i samspråk

Intressegruppen för Assistansberättigade, IfA, har beviljats stöd från Allmänna arvsfonden för att arbeta aktivt med att utveckla rätten till delaktighet och självbestämmande för vuxna assistansanvändare med kognitiva och/eller kommunikativa funktionsvariationer.

Genom projektet IFOKUS utvecklar IfA et ansvarsfördelningsverktyg med samtalsmatta som metod. Verktyget är tänkt att användas i utformningen av assistansen för vuxna, som behöver stöd för att själva kunna styra sin assistans. Vi vill använda ansvarsfördelningsverktyget som en del av utarbetandet av assistansplanen och tänker att det ska utmynna i en konkret arbetsbeskrivning för de personliga assistenterna. Du kan läsa mer om projektet på IfA:s hemsida.

Ansvarsfördelningsverktyget ska hjälpa både dig som assistansberättigad eller arbetsledare, och oss på GIL som anordnare för att skapa tydlighet i vårt uppdrag. För att du ska få det som du vill ha det och assistansen utformas i enlighet med LSS intentioner och de krav som ställs gällande din rätt till självbestämmande och delaktighet.

Vill du vara med?

Vi, Sandra och Maria driver detta projekt på GIL och söker nu er som intresserade av att vara med och prova metoden i uppstarten. Ni ges då tillfälle att vara med att utveckla metoden samt komma med konstruktiv kritik för förbättring.

Är du nyfiken och skulle vilja vara med så hör av dig till oss så berättar vi mer!

Maria Linné: 031-63 21 71 eller maria@gil.se
Sandra Andersson: 031-63 64 81 eller sandra@gil.se

Relaterade poster

Semlor i Göteborg och Uddevalla

Nyhet

Vi sätter på kaffe och te och bunkrar upp med semlor i Göteborg 18/2 och Uddevalla 24/2! För visst kan en behöva både sött sällskap och fett umgänge när minusgraderna klättrar nedåt. Det blir semlor i Göteborg en vecka före fettisdagen och i Uddevalla en dag före. Något ska man väl ändå fuska lite med som assistansbolag. I Varberg saltar vi gemenskapen och flyttar fram den några veckor. Välkommen!

Läs mer

AW : Stand up och skrattig quiz

Nyhet

Missa inte säsongens gladaste afterwork onsdag 19 februari med ståuppkomikern Hanna Johansson som lekfullt värmer upp frusna GIL:are så här i vintermörkret. CP-salen blir således åter en scen för uppsluppenhet, goda skratt och lite genignugg i lag när de rätta svaren i kvällens quiz ska listas ut.

Läs mer

Medlemskväll med polkagrisbak och julpyssel

Event

Säsongens sista medlemskväll med jultema inträffar redan den 20 november och är en kär tradition. I år toppar vi med polkagrisbak. Det sägs vara lätt som en plätt och vem vill inte ha egna polkagrisar att bjuda på när man tröttnat på salt julmat. Vi pysslar, klipper och klistrar, formar sockergrisar, dricker varm glögg, äter pepparkakor med eller utan ädelost och dukar upp en massa julgott.

Läs mer

Bowling & burgare på Bruket

Event

Onsdag den 9 oktober är det dags för våra assistansberättigade / arbetsledare i Halland att utmana varandra i årets upplaga av höstbowlingen på Bruket i Varberg. Slå en strike mot Anders Westgerd eller Anna Gustavsson eller bara kom för det gôttiga hängets och varma gemenskapandets skull.

Läs mer

Höstbowling i Uddevalla

Event

Torsdag den 24 oktober är det dags för våra assistansberättigade / arbetsledare uppåt Uddevallatrakten att utmana varandra i årets upplaga av höstbowlingen på O'Learys i Uddevalla. Är du inte på humör för att rulla klot men väl för att träffa vännerna i GIL så är du precis lika välkommen. Om inte annat för att äta en god middag tillsammans.

Läs mer