Vårens After Work’s & nya utbildningar släppta!

Vi har precis släppt platserna till vårens alla utbildningar och After Work's på hemsidan. Den tryckta versionen av nya utbildningskatalogen landade på kontoret lagom till jul, men har du den inte till hands kan du alltid botanisera i den digitala upplagan och bläddra i kalendern här på hemsidan. Vi har fyllt på ända fram till midsommar.
Bild på utbildningskatalogens front och baksida.

Vi har hörsammat önskemål och behov bland våra medlemmar, så i vår blandar vi inarbetade bra och nya högaktuella föreläsningar och utbildningar.

Populära föreläsningar och en helt ny utbildning

Kom och låt dig inspireras av Lasse ”Brandmannen” Gustavson, som ger dig en heldag om Coachande ledarskap, kommunikation, bemötande och feedback samt förändringsarbete. Utbildningsdagen riktar sig till alla arbetsledare (egna, biträdande och ställföreträdande arbetsledare) i GIL. OBS endast ett tillfälle!

I vår får du också en suverän möjlighet att få hjälp att med budgettänket och kan bygga på kunskapsbanken inför de kommande lönesamtalen i utbildningen Budget och lönesamtal. Föreläsningarna om Epilepsi brukar bli fullbokad snabbt och den enda dagen om Hygien & Smittspridning hjälper er att hålla bacilluskerna borta.

Det är bara att boka

Boka in dig redan nu för att försäkra dig om en plats. Du hittar vårens alla utbildningar här.

After Work en onsdag varje månad

Vi fortsätter självklart med våra välbesökta och populära After Work´s i vår. De inträffar oftast den tredje onsdagen i månaden, men inte alltid. På flera av kvällarna är assistenter välkomna att blanda sig med assistansberättigade, arbetsledare, styrelsemedlemmar och kontorspersonal. Vi mjukstartar onsdag den 16 januari med en filmkväll med en irländsk/brittisk dramakomedi på tema IL som går i vänskapens tecken. Onsdag den 20 februari blir det en medlemskväll med tema Trollkarlens hatt , onsdag den 20 mars blir det uppvisning med ett gäng assistanshundar och deras förare, den 17 april pysslar vi och dukar upp påskmaten och onsdag den 15 maj ger vi oss ut i det gröna med sikte på Villa Belparc och Slottsskogen. Säsongen avslutas onsdag den 19 juni med femkamp på Liseberg. Vi ses väl!

Relaterade poster

After Work : Assistanshundar och gott krubb

Event

AW:n den 20 mars går i hundarnas tecken. Ta med dig din bästa kompis eller en nyfiken bekant och se vår egen Linda Stotzer Salmerón som är hundinstruktör jobba med sin hund. Med sig har hon några av sina kolleger i hundträningsbranschen som visar vad en assistanshund kan göra. Vi tror att det blir en superkul uppvisning i några olika assistanshundars och hundförares vardag.

Läs mer

Sök stipendium från stiftelsen till Rolf Bergfors minne

Nyhet

Hoppla! Nu är det dags att börja fila på ansökningen för 2019 års stipendier för den som vill bli miljonär och tycker att spel på hästar känns lite osäkert. Har du en idé eller ett projekt som behöver finansiering så kan du chans på en slant. Formulera dina tankar och visioner och skicka in dem till oss. En hel miljon blir det inte, men kanske vi kan bidra till att just du eller din kompis får chansen att förverkliga någon del av din dröm. Du kan också nominera en eldsjäl som du tycker borde belönas för en bra insats för att främja exempelvis full delaktighet.

Läs mer

Speedrekrytering i Göteborg måndag 1 april

Event

Berätta för alla underbara i ditt nätverk att vi på GIL erbjuder ett kul och flexibelt jobb. Är du redan assistent och vill jobba mer och lära känna fler assistansberättigade ska du absolut komma för flera av våra arbetsledare söker nya timvikarier, semestervikarier och visstidare. Vi arrangerar i samarbete med Arbetsförmedlingen måndag den 1 april kl 15.00-17.00 en favorit i repris: Rekryteringsdag på GIL! Förra gången vi anordnade rekryteringsdag på GIL så kom hundratals arbetssökande till kontoret. Omkring 40 lediga tjänster erbjöds då till lika många olika assistansberättigade. Denna gång hoppas vi på samma succé!

Läs mer

Uppdaterade policys och belopp för 2019

Nyhet

Hur mycket blev OB-tillägget för i år? Vad är TILT och hur stor buffert behöver man ha? Får man ge assistenten vad som helst som gåva? Finns det några gränser? Hur ska en tänka med friskvården om assistenten bara hunnit jobba två månader i år? Vid vilka lägen utgår solidariska medel? Vi har samlat 9 policys som besvarar dessa frågor och några till i mappen Information & blanketter på Min Sida och i Arbetsledar/Assistenthandböckerna. Där hittar du även Beloppslathunden för 2019. Rubrikerna för vilka områden och vem en policy berör hittar du listade under bilden här på sidan.

Läs mer

Gå med i GIL-infoträff

Nyhet

Onsdagen den 10 april klockan 17–19 håller vi kontoret öppet för en träff för alla er som länge funderat på att byta assistansbolag eller som just slogs av tanken! Har du vänner, släktingar, kollegor, bekanta som skulle få det bättre med oss i GIL och som du tror skulle gynnas av ett byte. Då ska du så klart berätta för dem att det inte är så knivigt att byta eller komma ny till GIL. Faktum är att det är fasligt lätt och enkelt att byta till GIL som assistansanordnare. Vi sköter nämligen (nästan) allt.

Läs mer