Välkänt ansikte i GIL-stödsteamet : Lena Svensk

I mitten av mars sällade sig Lena Svensk till GIL-stödsgänget. Även om hon är ny i sin roll som GIL-stöd, är hon ett känt ansikte och gammal i gemet. Hon brinner för nätverkande och samspel, har ett stort kontaktnät och är en energisk och envis person med ett alldeles särskilt engagemang för våra ungdomars rätt till självbestämmande och fria val.
Lena Svensk, GIL-stöd

Hon är mamma till Hampus som har haft sin assistans hos GIL sedan 1994, lika länge som Lena varit ställföreträdande arbetsledare. Så, det här med assistans, arbetsledarskap och hur det är att vara barn & unga med assistans – det kan hon på sina fem fingrar.  Hon startade sitt första företag redan som sjuttonåring, trivs att vara sin egen och har sedan dess haft olika företag, framförallt inom städ och restaurang.

Hon gillar att laga mat och nördar lätt in sig på olika saker. Just nu att fermentera, både grönsaker och att göra blåmögelost. Hon promenerar gärna. och hålls med synnerligen gärna både i, på och vid havet. Hon bor i Skärhamn, mediterar och tränar yoga dagligen för att det gör gott. Och jo, hon har en dotter också. Matilda heter hon och är lillasyster till Hampus.

Sväng vänster när du kommer in, och vänster igen vid CP-salen så hittar du henne alldeles intill Patriks kontor. Du når henne på telefon 031-63 64 87 eller lena.svensk@gil.se.

Relaterade poster

Ny lagspelare till GIL-stödsteamet : Tobias Svensson

Nyhet

Den 1 februari trädde Tobias in i sin nya roll som GIL-stöd. Han är en kille som mår allra bäst när han får jobba nära andra människor. Och gärna i coachande roller. Han har arbetat drygt 8 år som elevassistent på Öjersjö grundsärskola och en tid som stödassistent på ett gruppboende där hans uppgifter bestod i planering, koordinering och utveckling av verksamheten.

Läs mer