Säljes: Extrautrustad VW Caravelle 2,5

Kom och köp! GIL säljer nu en helkänd halvautomatisk stadsrumsomvandlare med stor potential. Alla intäkter går till att förbättra situationen för människor med funktionsnedsättningar.
En skåpbil, text: Parkeringsplatskonverteraren

Nu säljer vi en ljusblå, bensindriven, automatväxlad, tidigare 7-sitsig personbil med i runda slängar 115 hästkrafter. Bilen är från 2003 och har gjort ca 14 000 mil.

Bilens främsta potens sitter dock inte under motorhuven utan i de bakre regionerna där en halvautomatisk stadsrumsomvandlare installerades 2015. På bara några sekunder kan en vanlig parkeringsplats omvandlas till en handikapp-p-plats. Bilen är utrustad med en utmärkt stealth-funktion varvid denna aktion kan genomföras nästan helt omärkbart.

Utrustningen genomgick sitt eldprov en decembernatt då den användes för att konverterade hela 96 parkeringsplatser utanför Stora Teatern i Göteborg.

Bildbevis:

En bil full av möjligheter

För den som inte är intresserad av funktionsfrågor så kan man lätt se andra potentiella nyttområden för denna bils nya ägare. Ta fram en egen schablon, exempelvis kvinnosymbolen, en populär hashtag eller kanske kan du märka upp gatan i ditt kvarter med GAIS:s logga? Så här i valtider kanske det finns något parti som vill synas på stan? Sist men inte minst: Förstå hur användbar en schablon med texten Privat skulle kunna bli när det är dags att parkera på Saltholmen i sommar…

På listan över mäktiga grejer med detta fordon finns följande axplock:

  • Toppat Sveriges Radio P4:s lista av mest lästa nyheter 2015
  • Medverkat i TV-sammanhang i Aftonbladets sändning Brottsplats
  • Ett föremål för en lång rad nyhetsinslag i radio och tidningar
  • Varit huvudattraktion på ArkDes (ett finfint arkitektur- och designmuseum) i storstaden 2017/2018
  • Bilen har tidigare tjänstgjort som fortskaffningsmedel inom Polisen.

Läs gärna mer om bilen här.

Vad fan får vi för pengarna?

Alla intäkter går till att förbättra situationen för människor med funktionsnedsättningar. Gilla och dela, kom och köp!

Den som är sugen på en alldeles egen CP-truck kontaktar Anders Westgerd, anders@gil.se eller 031-63 21 94. Alla bud beaktas.

Relaterade poster

CP-fria zoner

Kampanj

”CP-fri zon” och överkryssade handikappsymboler sprejmålades under natten den 23 maj 2019 på gatorna i och runt Haga i centrala Göteborg. Dessutom fick en handfull av de turistkartor som står utplacerade på stan nya kartor där utvalda stadsdelar markerats som ”CP-fria zoner”. Bakom aktionen stod GIL.

Läs mer

Öppet brev till Löfvén, Hallengren & Andersson

Nyhet

Står ni politiker i talarstolen i riksdagen i strumplästen kanske? Det är en berättigad fråga eftersom hjälp att klä av och på ytterkläder inte anses vara ett grundläggande behov och därmed inte ger rätt till assistans, skriver Anders Westgerd, när han ger kritik mot att Regeringen inte sett till att åtgärda problematiken som uppkommit sedan man började tolka domen från 2009 om att assistans ska vara integritetsnära hårt.

Läs mer

CP-fria zoner i Göteborg

Nyhet

”CP-fri zon” och överkryssade handikappsymboler sprejmålades under natten den 23 maj på gatorna i och runt Haga i centrala Göteborg. Dessutom har en handfull av de turistkartor som står utplacerade på stan klistrats över med kartor där utvalda stadsdelar markerats som ”CP-fria zoner”. Bakom aktionen står förstås GIL. Vi gillar att med provokativa medel skapa debatt kring frågor som rör funktionsnedsatta. Nu har vi gjort det igen!

Läs mer

Stört Folk & Störd Stark

Nyhet

I maj släpper GIL en folköl och en lager med syfte att förbättra världen. Stört Folk är en uppföljare till den mycket populära och prisbelönta CP-ölen, som lanserades 2013.

Läs mer

Rör inte min assistans!

Nyhet

Den 3 december var det Internationella Funktionshinderdagen. Då anordnas en rikstäckande manifestation för LSS och den personliga assistansen. I Göteborg samlades vi på Järntorget för att visa motstånd mot nedskärningar och hårdare tolkningar av lagen.

Läs mer