Och de nominerade är…

Med GIL:s senaste kampanj Said by retards har vi haft som mål att väcka uppmärksamhet i både internationella och nationella medier samt i redaktionella sammanhang. Uppmärksamheten verkar som bränsle för att driva och påverka, för ett bättre samhälle för människor med funktionsnedsättningar. Vi vill i slutänden att människor ska reflektera över sina egna fördomar och hur de själva ser på och bemöter människor med olika funktionsvariationer.

Vi känner oss stolta och nöjda med det genomslag som Said by Retads har haft hittills. Gehör i debattinlägg, artiklar och radioinslag, uppmärksamhet i sociala medier och en lång fin podd i P3 Verkligheten är bra bevis på att vi når ut.

I slutet av oktober nominerades GIL:s kampanj Said by retards i kategorin Årets sociala medier-kampanj i Spinn 2018. Spinn är Sveriges största PR-tävling. I tävlingen belönas Sveriges bästa PR-insatser med fokus på icke-köpta kanaler. Bidragen som belönas ska ha ett tydligt syfte, visa på affärsnytta kombinerat med kreativ höjd och resultat som kan härledas till målsättningen i projektet. Ja, så beskriver Spinn själva tävlingen. Hur långt kampanjen når där vet vi ännu inte men vi återkommer förstås när det är dags för prisutdelning. Spännande! Vi tar nya tag med tumningen och inväntar Spinngalan!

Det är förstås alltid roligt när ens arbete uppmärksammas även i exempelvis design- och marknadsföringstävlingar. I tävlingen Svenska Designpriset blev Said by retards nominerat i en kategori. Vi vann inte där (Guld och silver i Stora Designpriset gick till arkitektfirman White och Rädda barnen) men vi intog en säker fjärdeplats (av 13). Det är inte alls illa.

The Lovie Awards är en annan tävling som belönar de bästa och mest engagerande Internet-aktiviteterna i Europa. Tyvärr fick inte kampanjen Said by retards någon nominering i tävlingen, men kammade ändå hem fyra stycken shortlists. Kampanjen hamnade alltså på topp 5 i fyra olika kategorier i en tävling med tusentals inskickade bidrag. Det är på riktigt jäkligt bra!

Kategorierna var dessa:

  • Campaign
  • Online Advertising – Online Advertising Campaign – Best Digital Campaign
  • Social – Social Excellence – Best Overall Social Presence
  • Social – Social Video – Public Service & Activism