Köp av hygienartiklar och annat för din assistans

Vi har uppdaterat listan med de företag vi har särskilt bra avtal med för köp på faktura. Ny bland leverantörerna är Hygienshoppen som erbjuder GIL.are extra bra priser på hygienartiklar.

Hygienartiklar

Hos oss kan du handla ett begränsat urval av handskar (xs, s, m, l, xl), förkläden, hand- och ytdesinfektion, handtvål och hudkräm som vi beställer från Västra Götalandsregionen. Kontakta Elma i receptionen via telefon, epost eller när du är här så hjälper hon dig. Varorna hämtas på kontoret och kostnaden belastar ditt omkostnadskonto.

Om du väljer att handla i Hygienshoppen så ska du skapa ett konto med egen inloggning. Det gör du genom helena@gil.se alt kontor@gil.se. Varorna levereras vid din dörr inom 24 timmar och fakturan skickas till GIL för att belasta ditt omkostnadskonto. Du får minst 20% rabatt, alltid 30% rabatt på handskar och 15% på kaffet. Alla varor som är godkända assistanskostnader är märkta med ett G i webkatalogen. Mer information se hänvisning nedan.

Vi rekommenderar Hygienshoppen eftersom vi tycker att OneMed har blivit dyra.

När du behöver göra inköp för din assistans

  • Du kan lägga ut och få ersättning i efterskott sedan du skickat in kvitto/faktura
  • Du kan använda pengar ur utkvitterad handkassa
  • Du kan få ett förskott för enstaka inköp och återredovisa med kvitto
  • Du kan handla på faktura och låta GIL betala inköpet direkt till företaget

Alla företag har egna rutiner vid fakturering, därför ser det olika ut beroende på vem du handlar av. Hos de flesta företag behöver GIL ansöka om kundnummer (det kan ta upp till några veckor) och nästan alla företag kräver att man har en fysisk rekvisition med sig från oss. Hos vissa företag beställer du genom receptionen på GIL och hos andra beställer du själv.

Hitta listan och avtalet med Hygienshoppen

Gå in på Min Sida eller i Arbetsledarhandboken och ladda ner dokumentet ”Handla på faktura” så får du en förteckning över de företag som erbjuder köp via faktura för assistansberättigade i GIL. Avtalet mellan GIL och Hygienshoppen heter ”Handla i Hygienshoppen”.

Relaterade poster

Höstbowling i Varberg

Event

Torsdag den 5 oktober är det dags för våra hallänningar att utmana varandra höstbowlingen på Bruket i Varberg och säga hej till Varbergskontorets nyaste Anna. Alla assistansberättigade i Hallandstrakten bjuds härmed in att slå en strike mot Anders Westgerd och Anna Gustavsson torsdag den 5 oktober.

Läs mer

Fribiljetter till Teater Kattmas senaste föreställning

Nyhet

Den 30 september är det premiär för Teater Kattmas föreställning: ”Huset vid vägens början”. Assistansberättigade, arbetsledare och personliga assistenter i GIL har fri entré till föreställningarna. Teater Kattma strävar efter att det en dag ska vara lika självklart med skådespelare med funktionsvariationer, som det är med skådespelare utan sådana.

Läs mer

Extrainsatt : Budget & Lönesamtal

Event

Lönerevisionen är igång och önskemålet om en extra utbildningsdag om budget och lönesamtal är härmed besvarad. Fredag den 13 oktober kör vi en extra omgång. De två tidigare utbildningsdagarna blev fort fullsatta så vänta inte för länge med att anmäla dig. Med den här utbildningsdagen är du väl förberedd inför lönerevisionen. Att ha kunskap om sina assistanskostnader och veta hur mycket svängrum en har inom ramen för assistansersättningen, är en viktig grundbult för att nå maximalt självbestämmande. Under en heldag får du baskunskaper i planering och budgetering av din assistansekonomi.

Läs mer

Vi träffade KFO

Event

Det kan gälla dig! Den 26 september fick vi besök av representanter från KFO till GIL:s kontor. De gav en beskrivning av läget, siade om framtiden och svarade på våra frågor. Tillsammans fick vi en hel del svar om dagsläget för den personliga assistansen, på en högre nivå.

Läs mer

Ska du på Liseberg i sommar?

Nyhet

Då behöver både du och dina assistenter ett intyg på att du är beviljad assistans. Mailia eller ring till Elma så ser hon till att ordna sådana till dig och din assistansgrupp.

Läs mer