Uppdaterade policys och belopp för 2018

Får en ge assistenten vad som helst som gåva? Är det någon skillnad på bonus och gratifikation, och hur mycket brukar man ge? Finns det några gränser? Hur ska en tänka med friskvården om assistenten bara hunnit jobba två månader i år? Vid vilka lägen utgår solidariska medel? Vi har samlat 9 policys som besvarar dessa frågor och några till i mappen Information & blanketter på Min Sida och i Arbetsledar/Assistenthandböckerna. Där hittar du även Beloppslathunden för 2018. Rubrikerna för vilka områden och vem en policy berör hittar du listade under bilden här på sidan.
En bild på ett horn och texten policys

Beloppslathund för 2018

I den hittar du de belopp som förändrats i samband med årsskiftet och som du behöver ha koll på.

 • Schablonersättningen 295,40 kr/tim
 • Förhöjd ersättning 330,84 kr/tim
 • Kostförmånsbeloppen för 2018: fri frukost 47 kr, fri lunch/middag 94 kr och helt fri kost 235 kr

För övriga belopp ta en titt i Beloppslathunden som ligger i handböckerna och på Min Sida.

OB, Jour och Beredskap 2018

Dessa belopp har också räknats upp från den 1 januari. Du hittar de precisa siffrorna i dokumentet ”Ersättning vid Ob, beredskap och jour” som ligger i handböckerna och på Min sida.

Sju policys som gäller arbetsledare (egna och ställföreträdare)

 • Gåvor – julgåvor, minnesgåvor, enkla gåvor, privata gåvor och alternativ till gåvor.
 • Policy för bonus/gratifikation till assistenter
 • Solidariska medel
 • Maxtak för sparande av omkostnadsmedel
 • Maxtak för ledsagningsmåltider
 • Policy för tekniska arbetsredskap – som telefon, bredband, dator etc
 • Policy för anställning av personer som fyllt 67 år
 • Policy för budget, balans och buffert
 • Policy för vikariepoolen

Två policys som gäller både arbetsledare och assistenter

 • Personalfrågor för arbetsledare och  personliga assistenter
 • Motion & Friskvård med räkneexempel

Saknar du en policy som skulle underlätta något för dig i ditt praktiska arbete? Hör då av dig till Helena på helena@gil.se så ska vi vad vi kan göra åt saken.

 

Relaterade poster

After Work : Members only med uppvisning av servicehundar

Event

Är du medlem i kooperativet GIL:s förening - fullvärdig eller stödmedlem? Om svaret är ja så är du varminnerligt välkommen på en medlemskväll onsdagen den 21 februari. Lär känna dina med-medlemmar och informera dig om ekonomi och vårt nya digitala system. Vi bjuder på något gott att äta och gôtt umgänge, dessutom har Linda, medlem i GIL:s styrelse, bjudit in både hundar och hundfolk för en uppvisning och information om servicehundar.

Läs mer

Speedrekrytering i Göteborg måndag 5 mars

Event

Berätta för dina kompisar, släktingar, goda grannar eller andra underbara människor du känner att vi erbjuder ett kul och flexibelt jobb. Är du redan assistent och vill jobba mer och lära känna fler assistansberättigade ska du absolut komma för flera av våra arbetsledare söker nya timvikarier, semestervikarier och visstidare. Därför arrangerar vi måndag den 5 mars mellan klockan 15.00-17.00 en favorit i repris: Rekryteringsdag på GIL! Förra gången vi anordnade rekryteringsdag på GIL så kom hundratals arbetssökande till kontoret. Omkring 40 lediga tjänster erbjöds då till lika många olika assistansberättigade. Denna gång hoppas vi på samma succé!

Läs mer

After Work : Spelkväll med pizza

Event

Arbetsledare, assistansberättigad och/eller assistent, alla är välkomna! Vårsäsongens After Work-kvällar inleds onsdag den 17 januari när vi förvandlar GIL till en spelhåla för brädspel, kortspel och Playstation 4. Kom med och sök den försvunna diamanten, ta något parti hederlig poker, lös en mordgåta, spela gamla finns i sjön, lägg järnväg över en världsdel med Ticket to Ride, hitta de rätta orden Wow eller slå ut din assistent i Fia med knuff? Eller varför inte vårt eget spel "Vad duktig du är"!

Läs mer

Semlor i Uddevalla

Event

Välkommen in i värmen så bjuder Helén på både ljus och fluffig sötma till en kopp kaffe eller te på GIL:s kontor i Uddevalla.

Läs mer

Semlor i Göteborg

Event

Välkommen in i värmen så bjuder Anders på både ljus och fluffig sötma till en kopp kaffe eller te på GIL:s storkontor i Göteborg.

Läs mer