Ett bitterljuvts semesterminne 

Vi bor i ett jättehärligt land där alla förväntas ta en välbehövlig ledighet varje år. Alla har till och med rätt att få fyra veckors sammanhängande ledighet under de tre sommarmånaderna. Vissa delar av Sverige måste på grund av det semesterstänga i juli månad. Men hur är det för oss funkisar?
BIld på Ulrika på terassen framför terassodlingarna

Naturligtvis gäller samma semesterlagar också för oss. Om vi inte arbetar eller studerar kanske vi till och med är chefer över all vår tid. Men vi måste nog också försöka ta semester. Alla behöver lite omväxling och avkoppling. Även funkisar.

Tänk att börja sommarplaneringen med bara positiva drömmar om semestermålet. Bestäm dig för att behålla den bilden framför dig hela tiden medan du planerar. Det behöver du.

Den bästa delen av semesterresan tycker jag är när allt befinner sig i drömstadiet. Innan pengar och realiteter har börjat nagga i kanterna. Med dem blir det ju betydligt färre alternativ kvar att drömma om, då många resmål inte är förenliga med permobil. Lite av mitt resehumör har försvunnit reda där.

Parallellt med bestyren om transport och boende, måste man börja tänka på assistanssituationen också. Hur många assistenter behöver jag ha med mig? Hur ska jag schemalägga dem? Vilka ska vara i reserv hemma? Tankarna med olika scenarier och alternativ till handling far runt i huvudet.

Två saker står i centrum hela tiden, pengar och assistenter, och jag tycker faktiskt att assistentsituationen är den svåraste.

För många år sedan, när jag var nästan ny arbetsledare, var jag och min sambo på Mallorca med assistenter i två veckor. Jag hade lagt mina assistenters arbetspass så att de jobbade i en hel vecka var, det vill säga vara tillgängliga och beredda att arbeta sina arbetspass under 7 dagar vardera.

Men så blev det inte!!!

Assistenten som skulle jobba den första veckan tyckte det var så spännande att komma utomlands så att hen tillbringade de första dagarna helt på egen hand. Lösningen på problemet blev att jag fick klara mig med att ”dela” assistent med min sambo. Hen var en flexibel och kompetent assistent och kunde tack och lov ge service till två arbetsledare på ett bra sätt samtidigt! Och vi fick se Mallorca.

Denna erfarenhet blev både den första och största lärdomen och har blivit en princip: att aldrig vara beroende av endast en assistent.

Ulrika

Relaterade poster

After Work : GIL goes bananas

Event

Välkommen den 21 augusti på sensommarens första After Work som vibrerar av 80-talet. Känner du igen gruppen Bananrama, favoritdesserten Banana Split och fredagsmiddagens Flygande Jacob? Vi lovar en god retrokväll med 80-talsquiz och musik i spelaren. Känn dig fri att forma dresscoden och frissan efter årtiondet!

Läs mer

Ta med en vän till GIL

Nyhet

Vi arrangerar mängder av aktiviteter på GIL; magiska aftnar, brädspelskvällar, pyssel, bowling, quiz och filmvisningar, ölprovning, pizzahäng och pingisturneringar. Nu öppnar vi för fler. Om du har en vän med assistans som har lust att komma med på någon av våra aktiviteter, så är ni båda välkomna! Ett bra sätt att lära känna oss och andra och ha lite kul, minst två flugor i en smäll! Gäller i mån av plats, glöm inte att anmäla!

Läs mer

Fullbokat! Femkamp på Liseberg 19 juni

Event

Årets gladaste femkamp inträffar den 19 juni förhoppningsvis med behaglig värme och säker sol. Var med i samma samma lag som GIL:s verksamhetsledare Anders eller någon annan du vill svettas med. Vill du bara leka eller lukta på blommorna och avnjuta en god middag i vänners lag duger det gott nog som skäl att komma. Middagen intar vi efter kampen på restaurang Stjärnornas Krog.

Läs mer

Årsstämma 2019

Event

Måndagen den 28 april postade Elma kallelsen till årsstämman som går av stapeln lördag den 25 maj 2019. Den hålls i vanlig ordning på fina Gothia Towers i år. Som medlem och delägare i kooperativet GIL har du en unik möjlighet att vara delaktig i verksamheten och göra GIL ännu bättre, att delta på årsstämman ger en god inblick.

Läs mer

Hallandsträff på Laxbutiken

Event

Onsdag den 5 juni är det dags för den traditionsenliga träffen på Laxbutiken i Heberg! Träffa Anna, Anders och delar av styrelsen under gemytliga former och få en inblick i verksamheten. Vi gör som vi brukar, startar upp med en cirka 90 minuters informationsdel innan vi klockan 17 avnjuter en trerätters middag tillsammans.

Läs mer