En pod om och med normaldemokraten Anders

Välkommen en bit in under Anders Westgerds hud i Timglasets nya podavsnitt med Anders - Normaldemokraten.
Anders Westgerd

Anders Westgerd var 20 år när han 1994 skadade sig i en skidolycka. Han är civilekonom och arbetar sedan sju år tillbaka på GIL där han, i ALLT han gör, verkar för att uppmärksamma samhällets fördomar mot personer med funktionsnedsättningar. Dessutom är han pappa till två tvillinggrabbar. Nu kan du höra honom berätta i Timglaset Pod.

Timglaset Pod

Timglaset Pod drivs av TetraMedia HB som består av Yasmin Nilson och Max Arehn. Båda lever med ryggmärgsskador sen många år tillbaka. Så här beskriver Yasmin Timglaset Pod:

Jag och Max startade Timglaset Pod i syfte att öka kunskapen om och förståelsen för hur det är att leva med en funktionsnedsättning. Men framför allt startade vi podcasten med tanke på alla förebilder med fängslande livsöden som vi har fått ynnesten att möta, från det att vi båda drabbades av ryggmärgsskador. Då öppnades en ny värld, en värld där människor oavsett fysisk funktionalitet lever innehållsrika liv och sprider livsglädje. Dessa människor/förebilder har visat mig meningen med livet.

 

Relaterade poster

Fashion don’ts

Kampanj

I samarbete med en av Sveriges främsta stylister presenterar modevärldens underdogs installationen ”Fashion don’ts” på Nordstans torg i Göteborg den 3-23 februari. Det är en installation som visar upp modevärldens fallgropar, stadens omoderna utformning och omgivningens dömande blickar.

Läs mer

GIL i designsamarbete

Nyhet

I höst startar arkitektur- och designmuseum, ArkDes, och GIL ett gemensamt projektet: Unikt Publikt. Projekt ska visa att staden kan bli både tillgänglig, inkluderande, intressant och vacker – på samma gång. Fyra designers och fyra personer med funktionsnedsättning kommer tillsammans att arbeta fram nya lösningar för olika offentliga platser i Göteborg.

Läs mer

CP-fria zoner

Kampanj

”CP-fri zon” och överkryssade handikappsymboler sprejmålades under natten den 23 maj 2019 på gatorna i och runt Haga i centrala Göteborg. Dessutom fick en handfull av de turistkartor som står utplacerade på stan nya kartor där utvalda stadsdelar markerats som ”CP-fria zoner”. Bakom aktionen stod GIL.

Läs mer

Öppet brev till Löfvén, Hallengren & Andersson

Nyhet

Står ni politiker i talarstolen i riksdagen i strumplästen kanske? Det är en berättigad fråga eftersom hjälp att klä av och på ytterkläder inte anses vara ett grundläggande behov och därmed inte ger rätt till assistans, skriver Anders Westgerd, när han ger kritik mot att Regeringen inte sett till att åtgärda problematiken som uppkommit sedan man började tolka domen från 2009 om att assistans ska vara integritetsnära hårt.

Läs mer

CP-fria zoner i Göteborg

Nyhet

”CP-fri zon” och överkryssade handikappsymboler sprejmålades under natten den 23 maj på gatorna i och runt Haga i centrala Göteborg. Dessutom har en handfull av de turistkartor som står utplacerade på stan klistrats över med kartor där utvalda stadsdelar markerats som ”CP-fria zoner”. Bakom aktionen står förstås GIL. Vi gillar att med provokativa medel skapa debatt kring frågor som rör funktionsnedsatta. Nu har vi gjort det igen!

Läs mer