En pod om och med normaldemokraten Anders

Välkommen en bit in under Anders Westgerds hud i Timglasets nya podavsnitt med Anders - Normaldemokraten.
Anders Westgerd

Anders Westgerd var 20 år när han 1994 skadade sig i en skidolycka. Han är civilekonom och arbetar sedan sju år tillbaka på GIL där han, i ALLT han gör, verkar för att uppmärksamma samhällets fördomar mot personer med funktionsnedsättningar. Dessutom är han pappa till två tvillinggrabbar. Nu kan du höra honom berätta i Timglaset Pod.

Timglaset Pod

Timglaset Pod drivs av TetraMedia HB som består av Yasmin Nilson och Max Arehn. Båda lever med ryggmärgsskador sen många år tillbaka. Så här beskriver Yasmin Timglaset Pod:

Jag och Max startade Timglaset Pod i syfte att öka kunskapen om och förståelsen för hur det är att leva med en funktionsnedsättning. Men framför allt startade vi podcasten med tanke på alla förebilder med fängslande livsöden som vi har fått ynnesten att möta, från det att vi båda drabbades av ryggmärgsskador. Då öppnades en ny värld, en värld där människor oavsett fysisk funktionalitet lever innehållsrika liv och sprider livsglädje. Dessa människor/förebilder har visat mig meningen med livet.

 

Relaterade poster

Summa summarum 2018: GIL gjorde totalt 47 mediala nedslag

Nyhet

Många oroar sig dagligen för hur LSS och den personliga assistansen ska utvecklas. I GIL driver vi ett flerhövdat engagerat påverkansarbete, bland gräsrötter, makthavare och vanligt folk på stan. Allt i syfte att jämlikhet och medinflytande ska stå högt på den samhälleliga agendan. Under hela året 2018 gjorde vi totalt 47 mediala nedslag, nationellt och internationellt. Du hittar dem alla längre ner i texten.

Läs mer

Said by retards

Kampanj

Go down for English ↓
De flesta instämmer i att vi vill ha ett samhälle där alla är lika mycket värda och respekterar varandra. Det är därför riktigt efterblivet att människor med funktionsnedsättning ofta undantas från möjligheten att leva som andra på grund av exempelvis otillgänglighet, fördomar, sjaskigt bemötande och fördomsfull snällhet. Det vill vi snacka om i vår senaste kampanj Said by retards.

Läs mer

GIL på den offentliga arenan 2017

Nyhet

Under året 2017 syntes GIL i 20-talet olika medieinslag, samt opinionsbildat, informerat, debatterat; påverkat, samtalat och diskuterat i så där en 40 andra sammanhang totalt. Nedan ett litet axplock.

Läs mer

Sten is a bully ger ringar på vattnet

Nyhet

Torsdagen den 25 november hade GIL besök av Johan Nyhus (S), som är kommunalråd och ordförande i Trafiknämnden. Med sig hade han stadssekreterare Ruben Malmström. Mötet var ett resultat av aktionen "Sten is a bully" som GIL genomförde under september. Det var Johan Nyhus själv som initierade samtal med GIL när han uppmärksammade kampanjen. Mötet handlade förstås om tillgänglighet till stadsrummet, med sten i fokus. Det är av erfarenhet lätt att det blir bra snack men inga resultat i sådana här sammanhang men Johan uppvisade engagemang och på GIL hoppas vi att Sten is a bully faktiskt var startskottet på mera verkstad på gator och torg i Göteborgs Stad!

Läs mer