CP-ölen är tillbaka!

Kommer ni ihåg CP-ölen? Ölet som såg dagens ljus 2013 och var motor i en av våra kampanjer med syfte att uppmärksamma otillgängliga krogmiljöer och fördomsfullt bemötande? I alla fall så blev ölet en stor succé. Kampanjen belönades med en rad kreativa priser, utsågs till mest minnesvärda kampanj under Almedalsveckan och plockades upp av nyhetsredaktioner världen över, bland annat Fox News, och BBC. Som om det inte vore nog visade sig ölet vara ett riktigt bra hantverksöl också, skapad av en av Sveriges mest omtalade bryggare: Olle Andersson.
Facebook Cover

Efterfrågan var till slut så stor att vi inte längre kunde svara upp mot den. Vi sökte efter en permanent lösning för produktion och distribution och efter ett års sökande så visade sig lösningen vara närmre än man kunnat ana: West Coast Brewery i Högsbo Industriområde!

– Vi är fantastiskt glada, säger Dave Barratt, CEO & Brewmaster på West Coast. Inte nog med att det är ett fantastiskt gott öl, vi hörde framförallt av oss och erbjöd vår hjälp för att vi älskar det inkluderande budskap CP-ölet står för.

Tidigare fick bara tillgängliga ställen servera ölet men målet nu är att ta plats på så många krogar och systembolag som möjligt. Inte bara av ekonomiska skäl för att ölet skall överleva, utan för att fungera som unik och skräddarsydd mediakanal för det budskap GIL fortfarande vill nå ut med.  Alla som håller ölen i sin hand kommer påminnas om det faktum att man inte ser särskilt många med rullstol ute på krogen, och reflektera över varför det är så.

– CP-ölet är väldigt likt originalet nu, med samma etikett och allt, men vi ser en tid framför oss där vi kommer att arbeta vidare med spännande specialutgåvor av ölet, för att väcka samtal om funktion och normer, avslöjar Dave Barratt. Spännande va!?

CP-ölet kommer att levereras till utvalda krogar med start under GBG Beer Week men finns också för försäljning fr.o.m den 2017-04-03 på Systembolaget. För mer information läs mer på www.westcoastbryggeri.com eller följ oss på Facebook www.facebook.com/Cpbeer/.

Relaterade poster

Ett liv som har värde

Blogg

Att vara jämlik. Att varje liv har ett värde. Att min dotter räknas precis som vilket barn som helst. Barnkonventionen som Sverige lovat att följa. Det känns oerhört främmande just nu. Kan inte påstå att när jag staplar upp min älskade dotters liv i beståndsdelar och minuter, att hon känns speciellt jämlik grannens 5,5-åriga barn. Inte heller känns det som att hennes liv har något annat värde än att tvätta sig, gå på toaletten och om jag har tur, få rätt att äta på sitt unika sätt, genom en knapp på magen.

Läs mer

Anders Westgerd på ledarplats : Det luktar ruttet regeringen

Blogg

OPINION Fortsätter regeringen att montera ner LSS och övriga trygghetssystem kommer vi snart att vara tillbaka i institutioner och omyndigförklaranden, och samhället kommer förlora produktiva samhällsmedborgare, skriver Anders Westgerd i Göteborgs Fria Tidning.

Läs mer

Debatt i media om personlig assistans

Nyhet

Den senaste tiden har assistans debatterats i medierna. DN, Aftonbladet, Expressen, TV4 Nyhetsmorgon och Metro och många fler har alla gett den personliga assistansen och debatten runt den välbehövligt utrymme. Här listar vi ett antal av de artiklar som förekommit i media. Du som vill hänga med gör bäst i att gilla vår Facebook-sida, där vi så gott som dagligen publicerar saker och ting som har med funktionsnedsättning, hjälpmedel, tillgänglighet, normer eller personlig assistans att göra.

Läs mer