CP-ölen är tillbaka!

Kommer ni ihåg CP-ölen? Ölet som såg dagens ljus 2013 och var motor i en av våra kampanjer med syfte att uppmärksamma otillgängliga krogmiljöer och fördomsfullt bemötande? I alla fall så blev ölet en stor succé. Kampanjen belönades med en rad kreativa priser, utsågs till mest minnesvärda kampanj under Almedalsveckan och plockades upp av nyhetsredaktioner världen över, bland annat Fox News, och BBC. Som om det inte vore nog visade sig ölet vara ett riktigt bra hantverksöl också, skapad av en av Sveriges mest omtalade bryggare: Olle Andersson.

Efterfrågan var till slut så stor att vi inte längre kunde svara upp mot den. Vi sökte efter en permanent lösning för produktion och distribution och efter ett års sökande så visade sig lösningen vara närmre än man kunnat ana: West Coast Brewery i Högsbo Industriområde!

– Vi är fantastiskt glada, säger Dave Barratt, CEO & Brewmaster på West Coast. Inte nog med att det är ett fantastiskt gott öl, vi hörde framförallt av oss och erbjöd vår hjälp för att vi älskar det inkluderande budskap CP-ölet står för.

Tidigare fick bara tillgängliga ställen servera ölet men målet nu är att ta plats på så många krogar och systembolag som möjligt. Inte bara av ekonomiska skäl för att ölet skall överleva, utan för att fungera som unik och skräddarsydd mediakanal för det budskap GIL fortfarande vill nå ut med.  Alla som håller ölen i sin hand kommer påminnas om det faktum att man inte ser särskilt många med rullstol ute på krogen, och reflektera över varför det är så.

– CP-ölet är väldigt likt originalet nu, med samma etikett och allt, men vi ser en tid framför oss där vi kommer att arbeta vidare med spännande specialutgåvor av ölet, för att väcka samtal om funktion och normer, avslöjar Dave Barratt. Spännande va!?

CP-ölet kommer att levereras till utvalda krogar med start under GBG Beer Week men finns också för försäljning fr.o.m den 2017-04-03 på Systembolaget. För mer information läs mer på www.westcoastbryggeri.com eller följ oss på Facebook www.facebook.com/Cpbeer/.

Relaterade poster

Retard Beer

Kampanj

De sista flaskorna med CP-öl säljs i dagarna. Samtidigt presenteras uppföljaren: Retard Beer. Retard Beer är en öl som kommenterar ett efterblivet samhälle och som knyter an till frågan om att vi har fulla rättigheter! Dessutom är ölen en perfekt gå-bort-present! Testa och se vilka samtal som vaknar! Finns på bolaget från juli 2017.

Läs mer

Said by retards

Kampanj

Go down for English ↓
De flesta instämmer i att vi vill ha ett samhälle där alla är lika mycket värda och respekterar varandra. Det är därför riktigt efterblivet att människor med funktionsnedsättning ofta undantas från möjligheten att leva som andra på grund av exempelvis otillgänglighet, fördomar, sjaskigt bemötande och fördomsfull snällhet. Det vill vi snacka om i vår senaste kampanj Said by retards.

Läs mer

Lektion: Funktion

Kampanj

I skolan, politiken och samhället i stort pågår arbete utifrån diskrimineringsgrunderna. Man problematiserar och diskuterar allt från hudfärg, ursprung, religion och etnicitet till genus och jämställdhet samt sexualitet och läggning. Men en sak upplever vi hamnar i skymundan - frågorna om funktion. Det tycker vi det är dags att ändra på. Därför erbjuder vi en kostnadsfri föreläsning på gymnasieskolor och folkhögskolor i Göteborg med omnejd. Lektion: Funktion!

Läs mer

Sten is a bully ger ringar på vattnet

Nyhet

Torsdagen den 25 november hade GIL besök av Johan Nyhus (S), som är kommunalråd och ordförande i Trafiknämnden. Med sig hade han stadssekreterare Ruben Malmström. Mötet var ett resultat av aktionen "Sten is a bully" som GIL genomförde under september. Det var Johan Nyhus själv som initierade samtal med GIL när han uppmärksammade kampanjen. Mötet handlade förstås om tillgänglighet till stadsrummet, med sten i fokus. Det är av erfarenhet lätt att det blir bra snack men inga resultat i sådana här sammanhang men Johan uppvisade engagemang och på GIL hoppas vi att Sten is a bully faktiskt var startskottet på mera verkstad på gator och torg i Göteborgs Stad!

Läs mer

Sten is a bully

Kampanj

Torsdagen den 14 september 2017 vaknade Göteborg till den obehagliga känslan av att något inte stod rätt till. På Järntorget möttes människor på väg till jobb och vardag av en minnesplats. Blommor, nallar, ljus och handskrivna lappar, tillägnade den mördade – Sten.

Läs mer