CP-ölen är tillbaka!

Kommer ni ihåg CP-ölen? Ölet som såg dagens ljus 2013 och var motor i en av våra kampanjer med syfte att uppmärksamma otillgängliga krogmiljöer och fördomsfullt bemötande? I alla fall så blev ölet en stor succé. Kampanjen belönades med en rad kreativa priser, utsågs till mest minnesvärda kampanj under Almedalsveckan och plockades upp av nyhetsredaktioner världen över, bland annat Fox News, och BBC. Som om det inte vore nog visade sig ölet vara ett riktigt bra hantverksöl också, skapad av en av Sveriges mest omtalade bryggare: Olle Andersson.

Efterfrågan var till slut så stor att vi inte längre kunde svara upp mot den. Vi sökte efter en permanent lösning för produktion och distribution och efter ett års sökande så visade sig lösningen vara närmre än man kunnat ana: West Coast Brewery i Högsbo Industriområde!

– Vi är fantastiskt glada, säger Dave Barratt, CEO & Brewmaster på West Coast. Inte nog med att det är ett fantastiskt gott öl, vi hörde framförallt av oss och erbjöd vår hjälp för att vi älskar det inkluderande budskap CP-ölet står för.

Tidigare fick bara tillgängliga ställen servera ölet men målet nu är att ta plats på så många krogar och systembolag som möjligt. Inte bara av ekonomiska skäl för att ölet skall överleva, utan för att fungera som unik och skräddarsydd mediakanal för det budskap GIL fortfarande vill nå ut med.  Alla som håller ölen i sin hand kommer påminnas om det faktum att man inte ser särskilt många med rullstol ute på krogen, och reflektera över varför det är så.

– CP-ölet är väldigt likt originalet nu, med samma etikett och allt, men vi ser en tid framför oss där vi kommer att arbeta vidare med spännande specialutgåvor av ölet, för att väcka samtal om funktion och normer, avslöjar Dave Barratt. Spännande va!?

CP-ölet kommer att levereras till utvalda krogar med start under GBG Beer Week men finns också för försäljning fr.o.m den 2017-04-03 på Systembolaget. För mer information läs mer på www.westcoastbryggeri.com eller följ oss på Facebook www.facebook.com/Cpbeer/.

Relaterade poster

Rör inte min assistans!

Nyhet

Den 3 december var det Internationella Funktionshinderdagen. Då anordnas en rikstäckande manifestation för LSS och den personliga assistansen. I Göteborg samlades vi på Järntorget för att visa motstånd mot nedskärningar och hårdare tolkningar av lagen.

Läs mer

Summa summarum 2018: GIL gjorde totalt 47 mediala nedslag

Nyhet

Många oroar sig dagligen för hur LSS och den personliga assistansen ska utvecklas. I GIL driver vi ett flerhövdat engagerat påverkansarbete, bland gräsrötter, makthavare och vanligt folk på stan. Allt i syfte att jämlikhet och medinflytande ska stå högt på den samhälleliga agendan. Under hela året 2018 gjorde vi totalt 47 mediala nedslag, nationellt och internationellt. Du hittar dem alla längre ner i texten.

Läs mer

Anders Westgerd krönika : Visst är livet underbart

Blogg

Ena stunden CP, mongo, efterbliven, andra stunden hyllad inspirationskälla och superhjälte. Kasten är tvära. Det gäller att hänga med. Inte sällan ses vi med funktionsnedsättningar som lite korkade och i behov av omsorg.

Läs mer

Said by retards

Kampanj

Go down for English ↓
De flesta instämmer i att vi vill ha ett samhälle där alla är lika mycket värda och respekterar varandra. Det är därför riktigt efterblivet att människor med funktionsnedsättning ofta undantas från möjligheten att leva som andra på grund av exempelvis otillgänglighet, fördomar, sjaskigt bemötande och fördomsfull snällhet. Det vill vi snacka om i vår senaste kampanj Said by retards.

Läs mer