Årets fyra stipendiater är utsedda!

Styrelsen för Stiftelsen till Rolf Bergfors minne har nu efter diskussion och genomgång av inkomna ansökningar utsett fyra stipendiater. Vi gratulerar Moa Engdahl, Gerda Bengtsson, Lisa Johansson och Hans Sjöberg som får dela på 54 000 kronor!
Bild på två amaryllsknoppar

Moa Engdahl och Gerda Bengtsson får 10 000 kr vardera för att kunna följa med Glada Hudikteatern till Portugal på en teater- och träningsvecka. Stiftelsen Fonden till Rolf Bergfors minne anser att det är viktigt att främja yngre personers vilja att leva självbestämda liv och är övertygade om att denna resa kan stärka deras självkänsla.

Lisa Johansson får  4 000 kr för att kunna betala avgiften för att kunna sjunga i den kör hon vill. Stiftelsen Fonden till Rolf Bergfors minne anser att stipendiet kommer att bidra till ett självständigt liv. Vi vill inte att någon på grund av en funktionsvariation ska tvingas begränsa sitt utrymme eller behöva leva under så små omständigheter så att de står i vägen för ett intresse som utvecklar och socialiserar.

Hans Sjöberg får 30 000 kr för att kunna starta ett nätverk för personer med normbrytande funktion. Stiftelsen Fonden till Rolf Bergfors minne menar att hans idé svarar mot Independent Living-ideologins värderingar och visioner och tror, trots att Hans tidigare erhållit stipendier från stiftelsen, att stipendiet kan påverka många människor i positiv riktning.

Stipendierna tillkännagavs den 14 november 2018

Läs mer om Rolf Bergfors och fonden till hans minne.

Har du idéer som behöver ett extra tillskott pengar så har du gott om tid på dig för att samla tankarna och skriva en stipendieansökan inför nästa ansökningsomgång våren 2018.

Relaterade poster

Stört Folk & Störd Stark

Nyhet

I maj släpper GIL en folköl och en lager med syfte att förbättra världen. Stört Folk är en  uppföljare till den mycket populära och prisbelönta CP-ölen, som lanserades 2013.

Läs mer

Sök stipendium från stiftelsen till Rolf Bergfors minne

Nyhet

Hoppla! Nu är det dags att börja fila på ansökningen för 2019 års stipendier för den som vill bli miljonär och tycker att spel på hästar känns lite osäkert. Har du en idé eller ett projekt som behöver finansiering så kan du chans på en slant. Formulera dina tankar och visioner och skicka in dem till oss. En hel miljon blir det inte, men kanske vi kan bidra till att just du eller din kompis får chansen att förverkliga någon del av din dröm. Du kan också nominera en eldsjäl som du tycker borde belönas för en bra insats för att främja exempelvis full delaktighet.

Läs mer

Vårens After Work’s & nya utbildningar släppta!

Nyhet

Vi har precis släppt platserna till vårens alla utbildningar och After Work's på hemsidan. Den tryckta versionen av nya utbildningskatalogen landade på kontoret lagom till jul, men har du den inte till hands kan du alltid botanisera i den digitala upplagan och bläddra i kalendern här på hemsidan. Vi har fyllt på ända fram till midsommar.

Läs mer

Rör inte min assistans!

Nyhet

Den 3 december var det Internationella Funktionshinderdagen. Då anordnas en rikstäckande manifestation för LSS och den personliga assistansen. I Göteborg samlades vi på Järntorget för att visa motstånd mot nedskärningar och hårdare tolkningar av lagen.

Läs mer