43 nedslag i media under årets första 10 månader

Nyhet

Många oroar sig dagligen för hur LSS och den personliga assistansen ska utvecklas. I GIL driver vi ett flerhövdat engagerat påverkansarbete, bland gräsrötter, makthavare och vanligt folk på stan. Allt i syfte att jämlikhet och medinflytande ska stå högt på den samhälleliga agendan. Under årets första 10 månader har vi gjort 43 mediala nedslag, nationellt och internationellt. Du hittar dem alla längre ner i texten.

Läs mer

Varför är Kicki så glad?

Nyhet

Joo... för att i senaste numret av Akademikerförbundets medlemstidning Akademikern (nr 5 - 2018) som handlar om ett projekt om universellt utformade arbetsplatser har hon en betydande roll. Det var nämligen hennes, vår Kicki Swanberg, HR-ansvarig och ideellt engagerad i funktionsfrågor, motion som blev startskottet för hela projektet. 

Läs mer

Årets fyra julbord med GIL

Nyhet

Snart är det jul igen och vi bjuder in till fyra julbord på lika många platser - i Göteborg, Varberg, Uddevalla och Karlskoga. Du väljer själv till vilket bord du vill gå, men kan bara välja ett! I Uddevalla dukar vi upp tidigt på samma plats som förra året, medan de andra inväntar stämningsfullt mörker.

Läs mer

Varför är PDF:en som jag fyllt i på nätet helt tom när den sparats?

Nyhet

Om du inte kan spara ner PDF:er som du fyllt i på nätet så kan det bero på att du har uppdaterat till Windows 10 eller att du använder "Spara som". Säkrast sättet är att ladda hem filen och fylla i den från din egen dator. Vad gäller Windows 10 och annat matnyttig info se under fotot.

Läs mer

Advents-assistent-mingel med quiz och fina priser på tre orter

Nyhet

Vi har den stora glädjen att bjuda in hela assistanskollektivet till ett stort myllrande adventsmingel med quiz, glögg, julmust, pepparkakor, lussekatter och supergrymma priser. En vinnare vid varje mingel väljer om priset ska avnjutas på egen hand eller delas på två. Vad sägs om Afternoon Tea på Dorsia, söndagsbrunch på Varbergs kurortshotell eller middag på Meetings för två; eller kanske en honungsmassage, ansiktsbehandling eller manikyr bara för dig själv. Tänk Independent Living men applicerat på prisfilosofin. Vi bestämmer inte vad du upplever som mest njutbart – det gör du!

Läs mer

Nytt på schemat : Epilepsi

Nyhet

Epilepsi kan uppstå när som helst i livet hos vem som helst. Det kan vara medfött eller en konsekvens av en skada. Det finns minst 60 000 personer i Sverige som har epilepsi. Dessa personer kan ibland under oprovocerade eller kända utlösande förhållanden få epileptiska anfall. Epileptiska anfall börjar alltid mycket plötsligt. De varar från sekunder till minuter och slutar av sig själva. Men... vad ska man göra när någon får ett EP-anfall? Ska man stoppa in något i munnen och kan man verkligen svälja tungan? Frågor som dessa är inte helt ovanliga och på våra två föreläsningar i höst kommer du att få grundläggande kunskaper och svar på tal. Föreläsningen vänder sig särskilt till den som och inte varit i kontakt med EP tidigare och vill känna sig mer trygg i sitt arbete med någon som har epilepsi.

Läs mer

Kvitton för omkostnader och friskvård 2018

Nyhet

Vill du få tillbaka dina utlägg för assistansomkostnader eller friskvård innan jul så får du gärna komma in med dina kvitton redan nu - allra senast torsdag 31 januari 2019 (assistansomkostnader) och måndag 7 januari (friskvårdskvitton). Räkna med si sådär en två veckor i handläggningstid, eftersom många skickar in sina kvitton samtidigt när årsskiftet närmar sig. Under fotot hittar du lite guidning.

Läs mer