Speedrekrytering i Göteborg måndag 5 mars

Spara i din kalender
Berätta för dina kompisar, släktingar, goda grannar eller andra underbara människor du känner att vi erbjuder ett kul och flexibelt jobb. Är du redan assistent och vill jobba mer och lära känna fler assistansberättigade ska du absolut komma för flera av våra arbetsledare söker nya timvikarier, semestervikarier och visstidare. Därför arrangerar vi måndag den 5 mars mellan klockan 15.00-17.00 en favorit i repris: Rekryteringsdag på GIL! Förra gången vi anordnade rekryteringsdag på GIL så kom hundratals arbetssökande till kontoret. Omkring 40 lediga tjänster erbjöds då till lika många olika assistansberättigade. Denna gång hoppas vi på samma succé!
Bild på några personer på promenad skogen en solig dag

Speedrekrytering, hur funkar det?

Eftersom personlig assistans till stor del handlar om kemi kan det vara en poäng att det första mötet mellan assistansberättigad/arbetsledare och den arbetssökande är fysiskt istället för att det sker som en digital kontakt via epost eller en rekryteringssida på nätet. Speedrekrytering är en smart, kul och snabb form för rekrytering där arbetsledare och blivande assistenter under korta möten direkt kan få en känsla för om man klickar. En speedrekrytering går till så att den arbetssökande kommer till kontoret för att träffa arbetsledare/assistansberättigade. Den arbetssökande har med sig ett personligt brev och sitt CV som de personligen lämnar till arbetsledaren. Ni får sen cirka 5-10 minuter på er i varje möte där båda får en möjlighet att berätta vem ni är och vad ni behöver, ni får berätta och ställa frågor om uppdraget, intressen, förväntningar, krav och vardag.  En kan välja om man vill att rekryteringssamtalen ska ske i enskilt rum eller i större rum där flera arbetsledare sitter tillsammans men vid olika ”stationer”. När du kommer in på kontoret: de arbetsledare som söker nya assistenter hittas där vi placerat ut färgglada ballonger.

Till dig som är arbetsledare i GIL:

Vi vet att flera hittade nya fina assistenter sist det begav sig. Vi har ytterligare finslipat upplägget något och tagit hänsyn till de synpunkter vi fick in i våra utvärderingar och hoppas att ännu fler ska finna en personlig assistent bland besökarna denna gång.

Söker du personal? Vi behöver veta om du vill vara med på vår rekryteringsdag. Anmäl dig så snart du kan till Beatrice på rekrytering@gil.se eller ring 031-63 64 89 senast den 26 februari 2017.

Till dig som är personlig assistent / söker jobb:

Vill du jobba som personlig assistent? Flera av våra arbetsledare söker timanställda och visstidsanställda. Därför bjuder vi in till en rekryteringsdag på vårt kontor måndagen den 5 mars klockan 15.00-17.00.

Förbered dig genom att skriva ett personligt brev och uppdatera ditt CV. Kom sen till vårt kontor och träffa våra arbetsledare, du får 5-10 minuter på dig i varje möte för att berätta vem du är och ställa frågor om uppdraget, den assistansberättigades intressen, förväntningar och vardag. Vi kallar det speedrekrytering!

Personlig assistans handlar mycket om kemi. Speedrekrytering är en smart, kul och snabb form för rekrytering där arbetsledare och blivande assistenter under korta möten direkt kan få en känsla för om man klickar. Sist vi körde samma upplägg fanns cirka 40 lediga tjänster att söka!

Att jobba som assistent är ett spännande och lärorikt arbete där du har ett nära samarbete med en person med funktionsnedsättning. Hur jobbet blir beror helt på vem du jobbar hos och vem du själv är. Arbetsuppgifterna kan vara allt från att assistera vid måltider, stötta, ta initiativ, sköta hygien, klä av och på samt sköta om hemmet, till att göra det möjligt för den som har assistans att kunna vara förälder, arbeta, studera, ägna sig åt sina fritidsintressen eller umgås med vännerna. Ditt jobb är att utgöra den funktion som den assistansberättigade för tillfället behöver.

Förbered dig!

Är du trygg och stabil, ivrig och entusiastisk? Vill du jobba med en ung person eller en äldre, har du körkort eller någon allergi, gillar du att laga mat, är händig med verktyg och kan byta däck? Vad föredrar du; arbete på kvällen, natten eller dagen? Måste du vara ledig på helgen, är du flexibel, kan du följa med på resa? Sådana frågor kan du få under en speedrekrytering, så fundera igenom på vad du är bra på, vad du gillar och ogillar, vad du tål och inte tål – innan du kommer.

Vill du jobba med barn eller ungdomar?

Om du ska arbeta som personlig assistent hos en person som är under 18 behöver du uppvisa ett giltigt utdrag ur belastningsregistret innan du får börja jobba. Du hittar blanketten längst ned på den här sidan. Sök redan nu, så att du kan ta med dig och visa upp utdraget den 5 mars! Det tar nämligen upp till 3 veckor innan du får ditt utdrag från belastningsregistret. Ladda hem dokumentet här och läs om hur du kan snabba på processen!

Välkommen att droppa in måndag den 5 mars någon gång mellan klockan 15.00-17.00! Och du, lycka till med jobbsökeriet!

Information

 • Datum
  2018-03-05
 • Tid
  15:00 - 17:00
 • Målgrupp
  Öppen för alla
 • Lediga platser
  Ja
 • Kostnad
  Gratis
 • Sista anmälningsdag
  2018-02-26
 • Plats
  GIL, Mölndalsvägen 30B
  Göteborg, 412 63 Sverige