After Work : Fröken Julie med Teater Kattma

Spara i din kalender
Onsdag 16 oktober bjuder vi in till en teaterkväll som slår ihop och gör en egen kombo av klassikerna Fröken Julie och Romeo och Julia; Fröken Julia i rullstol – en teatermanifestation för delaktighet, vidgat deltagande och kärleken som övervinner allt. CP-salen blir teaterscen, ätandet en teatersupé och vi förundrad publik.
Bild på en person som applåderar

Teater Kattmas arbete med en inkluderande och integrerad teater fick tidigt namnet ”Romeo i rullstol”, inspirerat av Shakespeares odödliga mästerverk. Det har länge funnits en stark idé om att skapa en föreställning, där ett klassiskt verk ligger till grund för innehållet, men med skådespelare med funktionsvariationer i ledande roller. Nu är det dags. 2019 gör man sin mest ambitiösa satsning någonsin: ”Fröken Julia i rullstol”.

Föreställningen är inspirerad av klassiskerna ”Fröken Julie” (1888) av Strindbergs och ”Romeo & Julia” (slutet av 1590-talet) av Shakespeare. De handlar båda om gränslös passion och kärlek – trots allt, trots en fördömande och fördomsfull omgivning. Kattmas pjäs utspelas i en krigshärjad värld och handlar både om familj, klass, ursprung  samt om vilken eventuell funktionsvariation man har. Vårt kärlekspar heter Julia och Romana.

De klassiska verken slutar med döden. Teater Kattma ställer också frågan om hur vårt kärlekspar ska kunna överleva. Hur det slutar i den här uppsättningen får du reda på om du kommer till GIL den 16 oktober.

Projektet genomförs i samarbete och med stöd av VG-regionens kulturnämnd, Göteborg stad kultur, DHRG, Unga Rörelsehindrade, ABF, GIL och Wilhelm och Martina Lundgrens understödsfond.

Vi bjuder på något att äta och flera olika dryckesalternativ.

När Onsdag 16 oktober kl 17:00-19:30
Var GIL, Mölndalsvägen 30 B
Vem Arbetsledare, assistansberättigad eller assistenter i GIL. Ta gärna med en kompis som är nyfiken på vilka vi är och känna lite på vår gemenskap i GIL
Anmälan Senast onsdag 9 oktober till anders@gil.se eller 031-63 21 94.

PS. Är du vegetarian, vegan eller allergiker? Ange dina matpreferenser i din anmälan. Har du någon form av allergi eller önskar vegetarisk mat skriv det i din anmälan, så att vi kan se till att du får vad du vill ha.

På våra After Works träffas assistansberättigade, arbetsledare och delar av styrelsen samt kontoret under enklare former, för att diskutera allt mellan himmel och jord, och assistans så klart. Varje After Work har olika teman och inträffar alltid på en onsdag, om inget annat anges! Har du förslag till ett tema skriv till anders@gil.se

 

Information

 • Datum
  2019-10-16
 • Tid
  17:00 - 19:30
 • Målgrupp
  Öppen för alla
 • Lediga platser
  Ja
 • Kostnad
  Gratis
 • Sista anmälningsdag
  2019-10-09
 • Plats
  GIL, Mölndalsvägen 30B
  Göteborg, 412 63 Sverige