After Work : Assistanshundar och gott krubb

Spara i din kalender
AW:n den 20 mars går i hundarnas tecken. Ta med dig din bästa kompis eller en nyfiken bekant och se vår egen Linda Stotzer Salmerón som är hundinstruktör jobba med sin hund. Med sig har hon några av sina kolleger i hundträningsbranschen som visar vad en assistanshund kan göra. Vi tror att det blir en superkul uppvisning i några olika assistanshundars och hundförares vardag.
Bild på en assistanshund och dennes förare

Vad är en assistanshund?

En assistanshund är en hund som används som hjälpmedel för en enskild förare med en viss stadigvarande funktionsnedsättning eller sjukdom. Man kan känna igen en assistanshund som är i tjänst eller under utbildning på att den har ett tjänstetäcke och är i sällskap med sin förare.  Det finns lite olika sorters servicehundar.  Många assistanshundar är ledarhundar.  Andra assistanshundar är servicehundar för personer med rörelsehinder, signalhundar för personer med hörselnedsättning samt alarmerande hundar för personer med diabetes eller epilepsi. Dessa assistanshundar är utbildade som hjälpmedel för personer med en viss kronisk funktionsnedsättning eller sjukdom. En assistanshund ska inte förväxlas med andra sociala tjänstehundar som är tränade för ett uppdrag som inte är knutet till en specifik förare, exempel på sådana är vårdhundar, terapihundar, cancerhundar, besökshundar, läshundar och liknande. Dessa hundar tjänstgör tillsammans med sin förare som stöd och hjälp för flera personer i olika typer av vård och omsorg.

Förresten Team Linda Stotzer Salmerón och hennes hund kan man se på mässan My Dog 3-6 januari 2019 där de kommer att tävla i olika klasser. Mer info om detta längre fram!

After Work på GIL

När Onsdag 20 mars 17:00 – 19:30
Var GIL, Mölndalsvägen 30B
Vem Vuxna assistansberättigade och assistenter i GIL, med reservation för att lokalernas storlek begränsar antalet platser. Platserna går alltid i första hand till våra assistansberättigade och en vän, men det ryms en hel del assistenter också.
Anmälan Senast fredag 15 mars till anders@gil.se eller 031-63 21 94. Först till kvarn!

Vi bjuder på något att äta, snacks och andra valfria drycker. Är du vegetarian, vegan eller allergiker? Ange dina matpreferenser i din anmälan så att vi kan göra vad vi kan för att du ska kunna njuta av maten.

Tanken med vår After work är att assistansberättigade, arbetsledare, assistenter och delar av styrelsen samt kontoret möts under enklare former, för att diskutera allt mellan himmel och jord, och assistans så klart.

Vi bjuder in till After Work en onsdag i varje månad – om inget annat anges! Varje kväll med sitt eget tema. Har du förslag till ett tema skriv till anders@gil.se

Information

 • Datum
  2019-03-20
 • Tid
  17:00 - 19:30
 • Målgrupp
  Öppen för alla
 • Lediga platser
  Ja
 • Kostnad
  Gratis
 • Sista anmälningsdag
  2019-03-15
 • Plats
  GIL, Mölndalsvägen 30B
  Göteborg, 412 63 Sverige