Om du ska arbeta som personlig assistent hos en person som är under 18 behöver du uppvisa ett giltigt utdrag ur belastningsregistret innan du får börja jobba. Du hittar blanketten längst ned på den här sidan.
Bild på ett barn med tiara

Vill du läsa mer om belastningsutdrag kan du göra det via länken till Polisens hemsida. Blanketten är elektronisk och kan fyllas i direkt på datorskärmen. Du behöver dock ändå skriva ut blanketten för att underteckna den innan du skickar den till Polisen. Utdraget ska sedan visas upp för eller skickas till personalansvarig på GIL.

Tänk på att det tar mellan två och tre veckor att få hem utdraget. Beställ det gärna redan samma dag som du söker ett jobb där utdrag krävs! Eller redan nu, utdraget är giltigt i ett helt år.

Du som är timanställd behöver förnya ditt utdrag varje år för fortsatt anställning, du som har en visstidsanställning behöver inte förnya ditt utdrag igen.

PS! För att det ska gå extra fort kan du ladda ner dokumentet, fyll i det på skärmen eller för hand, skriv ut det, signera, scanna/fota och maila in det till registerutdrag@polisen.se