GIL är ingen dagsslända utan ett tryggt och bra val för dig som söker en assistansanordnare med extra allt. Vi har alla tillstånd som behövs och en lång erfarenhet. Vi har sysslat med personlig assistans i snart 30 år alltså, vi är en stabil assistansanordnare!

Styrelsen, verksamhetsledaren och kontorsanställda med personlig erfarenhet av assistans

GIL samordnar personlig assistans utan vinstintresse sedan 1989. Vår långa erfarenhet är din trygghet. Alla i styrelsen, vår verksamhetsledare och flera på kontoret har personlig assistans eller erfarenhet av personlig assistans i familjen. Vi vet alltså vad vi sysslar med.

GIL har tillstånd att bedriva personlig assistans

Sedan den 1 januari 2011 krävs det tillstånd från Socialstyrelsen / IVO för att bedriva verksamhet inom personlig assistans. Det har vi. Vi ser det kravet som något gott, och nödvändigt: tillståndet är ett steg mot tryggare assistans med högre kvalitet i såväl enskilda uppdrag som för branschen i stort.

Kollektivavtal

Givetvis är vi kollektivavtalsanslutna, avtalet framförhandlat mellan KFO och Kommunal är det som gäller för assistenter anställda i GIL.

Branschorganisation med etiska riktlinjer mot fusk

Vi har sysslat med personlig assistans i snart 30 år alltså, vi är en stabil assistansanordnare! Vi är knutna till en branschorganisationen, KFO Personlig assistans,  som är till för anordnare av idéburen personlig assistans. Branschkommittén har etiska riktlinjer, man vill påvisa att det går att driva assistans på ett hederligt vis med god kvalitet och med den assistansberättigade i fokus. Inget fusk! De etiska reglerna syftar till att kunna utesluta medlemmar i branschorganisationen som inte följer den vägen.

Detta kan man stolt bära med sig: Alla i GIL är anslutna till eller anställda av en anordnare som har sådana etiska regler i arbetsgivarorganisationen!

Goda omdömen i sociala medier

Det är lättare att ta ett beslut att byta assistansanordnare om man vet vad andra tycker. GIL har en hel drös recensioner på Eniro, Facebook och Google. Snittbetyget är 5 av 5 stjärnor på Eniro, 4,6 stjärnor av 5 på Facebook och 4,6 stjärnor av 5 på Google.

Söker du referenser att tala med innan du bestämmer dig för att byta till GIL som assistansanordnare, så har vi givetvis flera arbetsledare som du kan prata med.

Här är ett urval av recensioner från medlemmar i GIL:

Helt klart det bästa beslutet jag tagit vad det gäller min assistans! Hade jag vetat om GIL tidigare hade jag bytt där och då på studs!

Rekommenderar GIL starkt! Så glada att vi gick över till er.

Rekommenderar GIL! Som medlem i GIL kooperativ har jag en stor frihet i min assistans. Egen bestämmande över mitt liv! En god insikt i ekonomin, som oftast fattas i många assistansbolag. Uppbackad av medarbetarna på kontoret om jag undrar över något.

Google kan du läsa många recensioner om GIL:

Eniro finns också recensioner: