GIL samordnar personlig assistans sedan 1989 och är grymt bra på det. Vi har siffror som stöder det, lång personlig erfarenhet både i styrelsen och på kontoret och vi har referenser om du vill ha. Och glöm inte - att byta assistansanordnare är inte svårt.  Vi sköter nämligen (nästan) allt!

Varför borde du jobba som personlig assistent på GIL?

Vi är en stabil assistansanordnare. Vi har kollektivavtal med Kommunal. Vi jobbar mycket med att ta till vara på de resurser vi har, det betyder att vi i möjligaste mån hjälper till att hitta ett nytt jobb till dig inom GIL om det skulle vara aktuellt.

Du får också gå kostnadsfria assistentutbildningar och våra ergonomiutbildningar som hålls av legitimerade sjukgymnaster. Som anställd i GIL får du betalt under utbildningen.

Här hittar du mer om jobbet som personlig assistent.

Vad skiljer GIL från andra assistansanordnare?

GIL ägs och drivs av människor med funktionsnedsättning

En assistansanordnare som ägs och drivs av människor med funktionsnedsättning har en kompetens som är svår att slå! Alla i GIL:s styrelse har egen funktionsnedsättning. GIL:s verksamhetsledare är rullstolsburen. Flera på kontoret har personlig assistans. Ytterligare anställda på kontoret har erfarenhet av personlig assistans antingen för att de är föräldrar till ett barn med personlig assistans eller så har de själva arbetat många år som personlig assistent.

GIL ger dig full insyn i assistansekonomin

Många assistansanordnare tar en stor bit av kakan själv. Många berättar inte ens om det. Så gör inte vi. Vi har inga hemligheter, det är lite det som är vår grej. Vi är en assistansanordnare utan ekonomiskt vinstintresse. Hos oss går inga pengar till vinstutdelning. Vinst för oss är personlig assistans med kvalitet. Vi redovisar varje krona, för att det ger en bättre personlig assistans.

Vi har en låg och fast administrativ kostnad (20 kronor för alla!).

Vi anser att den assistansberättigade själv är experten

Vi pratar inte bara om ett självbestämt liv utan omsätter det också i praktiken. Vi lämnar över många beslut och val till den assistansberättigade. Vi är övertygade om att den som har personlig assistans är bäst lämpad och att ingen på något kontor i världen vet bättre hur livet ska levas!

Vi vill förbättra världen för människor med funktionsnedsättning

Vi är ett kooperativ, där alla står upp för varandra och ser sig som delar av en större helhet. Om du söker ett sammanhang med aktiviteter, nätverksträffar och möten mellan människor, så har vi det. Är inte julfester, filmkvällar, styrelsearbete eller flytta-hemifrån-nätverk något för dig, så är det okej. Vi kräver inte att du deltar.

Vi har också en övertygelse om att vi kan förändra (förbättra) världen. Vi har regelbundet kampanjer för att få press och medmänniskor att tala om hur det är att leva med funktionsnedsättning i Sverige idag. Två exempel är det prisbelönta CP-ölet och den uppmärksammade CP-trucken (det var då vi under en natt märkte upp 96 parkeringsplatser utanför Stora Teatern i Göteborg!).

Välj GIL som assistansanordnare!

Alltså. Vi är ett stabilt, lite uppkäftigt men seriöst och långsiktigt val för den som söker en assistansanordnare. Om du vill byta till GIL, så hör av dig. Om du inte hittar svaret på frågor du har om assistans, så hör av dig!

Patrik är vår guide för nyfikna potentiella nya assistansberättigade. Du når honom på patrik.havlica@gil.se eller 0763-22 60 50.